Vrouwelijke seksuologie – De rol van uw lichaam bij het uitstellen van een orgasme

Vrouwelijke seksuologie – De rol van uw lichaam bij het uitstellen van een orgasme

Een vrouw is een volwassen vrouwelijk mens met haar eigen kenmerken die haar als persoon definiëren. Het woord vrouw kan ook verwijzen naar een vrouw die is gegroepeerd onder de categorie vrouwen. De enkelvoudige vrouwen worden gebruikt voor alle vrouwelijke mensen, ongeacht de leeftijd, in gewone uitdrukkingen zoals alle vrouwen of de vrouwenbeweging. Enkele andere synoniemen voor vrouw zijn meisje, echtgenote, moeder en vriendin. Er is geen bepaald geslacht onder deze. Soms verwijst het woord vrouw naar een jong meisje en soms naar een oudere vrouw.

 

In alle samenlevingen is de definitie van vrouw door de eeuwen heen enorm veranderd. In het voorchristelijke Europa werd de vrouw bijvoorbeeld in de eerste plaats beschouwd als een moreel en seksueel object van verlangen, bijna als een menselijk speelgoed. Het resultaat was dat seksueel verlangen op mannen was gericht, niet op vrouwen. Dit is de belangrijkste reden waarom de grootste beschavingen van de wereld talloze alfamannetjes hadden die een groot meesterschap over vrouwen vertoonden, terwijl ze tegelijkertijd grote wreedheid en geweld toonden jegens hen.

 

Later, in de middeleeuwen, werd het concept van de vrouw als seksuele wezens geïntroduceerd door de Grieken en de Romeinen. De Grieken en de Romeinen zagen vrouwen als legitieme mensen met hun eigen rechten en vrijheid. Voor het grootste deel mochten vrouwen deelnemen aan geslachtsgemeenschap, maar dit gedrag werd gereguleerd door een strikte gedragscode die bekend staat als de Code van Hamyn;

 

In het christendom is de plaats van de vrouw in de samenleving altijd ingenomen door de Maagd Maria. Theologieën met betrekking tot vrouwen verschillen over de hele wereld, maar vanuit een algemeen standpunt geloven de meeste gelovigen dat de Maagd Maria het Maagdelijke moederschap symboliseert van een specifieke vrouw, hetzij getrouwd of ongehuwd. Als zodanig, het Maagd Moederschap en de bijbehorende aspecten van vrouwelijk magnetisme, vruchtbaarheid, seksualiteit, verlangen en seksualiteit zijn allemaal gekoppeld aan de Maagd Maria. In oosterse religieuze geschriften wordt Maria gezien als de moeder van God, de goddelijke moeder van Jezus Christus. Theophrastus, een Griekse dichter uit de tweede eeuw, noemde Maria de godin van de liefde vanwege haar goddelijke, krachtige en seksuele band met Jezus Christus.

 

In moderne tijden is seksuele ontevredenheid een belangrijke bron van stress en verdriet voor vrouwen. Onvervulde seksuele verlangens, gebrek aan intimiteit en de angst voor maatschappelijke oordeelsvorming kunnen ervoor zorgen dat vrouwen verschillende negatieve effecten ondervinden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn aids en kanker de belangrijkste doodsoorzaken voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Om de negatieve gevolgen van seksuele ontevredenheid bij vrouwen te verzachten, is uitgebreide seksuele voorlichting essentieel.

 

Een van de belangrijkste taken van vrouwen thuis is om voor kinderen te zorgen, maar in de huidige cultuur ervaren veel vrouwen ongekende niveaus van huiselijk en seksueel geweld. Er is een groeiende trend dat veel vrouwen gewelddadige aanvallen op hun lichaam ondergaan om redenen die niet altijd verband houden met hun seksualiteit of verlangen. Veel vrouwen worden fysiek en emotioneel misbruikt door hun echtgenoten en partners om redenen die niet vaak worden besproken of begrepen. In veel samenlevingen wordt van vrouwen verwacht dat ze onderdanig zijn aan mannen, vooral als het gaat om zaken die verband houden met hun seksualiteit en verlangen. Er is een enorm gebrek aan bewustzijn over en steun voor vrouwen die thuis geweld ervaren om redenen die vaak niets te maken hebben met gedwongen onderwerping. Dergelijke daden van fysiek en mentaal geweld tegen vrouwen voort uit attitudes die vrouwen behandelen als objecten van seksuele bevrediging in plaats van als mensen met unieke en krachtige emoties, persoonlijkheden en verlangens.

 

Volgens de informatie die door sommige vrouwelijke seksuologen is verstrekt, is er een groot verschil tussen seksuele opwinding bij mannen en vrouwen. Mannen ervaren een gigantisch woud van fysieke en psychologische behoeften voordat ze seksueel opgewonden kunnen raken. Het orgasme van vrouwen vindt plaats tijdens opwinding, en dat is niet het geval wanneer de meeste vrouwen geslachtsgemeenschap willen hebben. Sommige vrouwen fantaseren of denken zelfs aan seks tijdens bepaalde toestanden van ontspanning, maar als ze eenmaal fysiek opgewonden zijn, hebben ze er zelden een verder verlangen naar.

 

Volgens sommige vrouwelijke seksuologen kunnen vrouwen niet alleen door voorspel worden opgewonden. Het is belangrijk dat vrouwen leren over voorspel en oefenen om zichzelf mentaal en fysiek te stimuleren voordat ze geslachtsgemeenschap hebben. Ze kunnen ook masturberen met een vibrator oefenen om hun erotisch bewustzijn en verlangen te vergroten. Het gebruik van een clitorisvibrator kan de bloedstroom naar het genitale gebied vergroten, wat de seksuele clitorisreacties stimuleert. Vrouwelijke seksuologen adviseren vrouwen om te oefenen met het stimuleren van hun clitoris, zodat ze krachtige orgasmes kunnen ervaren.

Add Comment